Recent News

Korruption

Även om sport överlag är glädjespridare så finns det givetvis saker som inte alltid innebär guld och gröna skogar. En av de baksidor som sporten besitter, är korruption som visserligen inte bara hör sportens värld till utan även politik, musikbranschen och även de flesta andra branscher i världen. Till korruption hör också doping inom en viss gräns. Det har förekommit mer än en eller två fall när olika organisationer har varit inblandade i smutsiga korruptionshärvor eller pengatvätt och det händer ofta att matchfixning förekommer. Dock har man i olika förbund försökt få bukt med problemen men förmodligen kommer det alltid finns några oärliga individer som förstör för alla andra.

FIFA och skandaler


Det internationella fotbollsförbundet FIFA har varit föremål för en rad skandaler genom åren. Bland andra under 2015 när både presidenten och ordföranden påkommits med att tvätta pengar och bedrägeri. men detta var inte slutet på FIFA:s eskapader. De har även blivit beskyllda för att ha tagit emot pengar av olika nationer för att de skulle ha chans att hålla i fotbolls-VM. FIFA har erkänt mutor vid flera tillfällen men förmodligen ligger det flera fall på tur att bli upptäckta. Men under VM-98 i Frankrike och i Sydafrika-2010, har FIFA i båda fallen erkänt att man tagit emot pengar på grund av en eller annan orsak och att FIFA-medlemmar har stoppat pengar i egna fickor.

Matchfixning

Sverige har haft en rad problem med matchfixning där ena laget blivit mutat för att förlora. Detta kan ha en rad anledningar som att man vill möta ett annat lag i en turnering eller för att få extra marknadsföring osv.

salient-news