Recent News

Kläder för vardagsträning under vinterhalvåret

Det är både roligt och hälsosamt att röra på sig. Vi mår bättre och orkar mer. Samtidigt kan det vara svårt att verkligen gå från soffan till spåret eller gymmet i februari – särskilt om man har dåliga kläder. Som ordspråket säger ”Det finns ingt dåligt väder, bara dåliga kläder” – och det stämmer tämligen bra. Vilka slags kläder ska man satsa på för bra vardagsträning?

Synas i mörkret

Om du har löpning, cykling eller gång som träningsform, är det viktigt att tänka på att verkligen synas för bilisterna. Om du har körkort har du nog varit med om att det plötsligt stått en mörk figur bredvid vägen som du inte sett. Och på samma sätt kan vi alla känna igen oss i att vi tror att vi syns när vi är ute och går. Våra ögon vänjer sig vid mörkret och eftersom vi själva ser bra, så kan vi lura oss att vi också syns. Lösningen är enkel: reflexer! Det finns många bra träningskläder med reflexer och att ha ett reflexband runt ärmen är bra – men inte nog. Köp en reflexväst – kostar inte mycket och finns i både många mataffärer och på bensinstationer. Om du inte tycker om reflexvästar – vi syns väl, med de är bylsiga och inte så snygga – så kan du köpa en reflexjacka. Det finns snygga reflexjackor framtagna särskilt för löpare och cyklister och den fungerar självklart också när du går.

Skorna

Om det är något plagg som du ska lägga pengar på, då är det dina träningsskor – ja, skor i allmänhet. Dina fötter ska bära hela din kropp och använder du fel slags skor kan du få problem med både knäleder och rygg. Det finns ett stort utbud kvalitativa skor hos märket Viking – skor som både är praktiska, bekväma och snygga! Köp skor som passar din träning och ditt vardagsliv, så tar du samtidigt hand om din kropp. På vintern kan du också behöva köpa varmare skor för att inte frysa och halka. Det är vare sig bekvämt eller bra för kroppen, att springa eller gå med spända muskler.

Bästa sättet att investera i träningskläder är att tänka lager på lager – då kan du använda vissa plagg året runt. Istället för att du köper en jättetjock jacka att träna utomhus i, så har du en tunnare jacka som står emot vind, men klär dig i flera lager under jackan. Det finns fina träningsunderställ för både under- och överkroppen – matchande, snygga, varma och som andas. Tunna långärmade tröjor är också bra, samt den mysiga fleecen – men köp en fleecejacka eller tröja för träning, de vanliga varianterna är för tjocka.

Det är också viktigt att din jacka står emot vind. Det är lättare att klä sig varmt i -20 när det är vindstilla, än snålblåst och -5. Glöm inte att ha bra vantar och mössa – gärna med reflex på.

salient-news