Recent News

Konkurrens

Konkurrens förekommer inom de flesta områden, antingen det är på arbetsplatsen för att sno åt sig chefens post när han/hon ger sig av eller för att bli kung eller drottning inom sin sport. Alltid finns det någon som är bättre än en själv och gör det mot förmodan inte det för tillfället, så är det bara en tidsfråga innan den personen dyker upp som ett brev på posten. För till slut blir man äldre och långsammare och en ny förmåga står på tur.

Händelser som skakat världen

Inom sportens världs har det förekommit flera fall när konkurrensen gjort sig så starkt påmind att det har lett till tragiska utfall. Ett av de mest berömda är när prinsessan i konståkning Tonya Harding, som numera även har blivit filmfigur på biodukarna, anlitade sin numera f.d. man Jeff Gillooly för att ge sig på Nancy Kerrigan – Hardings främsta rival. Denne slog sönder hennes knä med ett järnrör till förmån för Harding som då hoppades på att konkurrensen skulle få ett slut. Detta skedde också och Harding vann nationella mästerskapen. Men sanningen uppdagas alltid och när detta läckte ut så fråntogs hon sin titel och hennes karriär tog slut.

År 2002 började Tonya Harding att kändisboxas och idag är det svårt att känna igen den så annars slanka skridskodrottningen.

Andra exempel är när lag inte kommer överens för att det ligger en så stor konkurrens inom laget. Enligt rykte så har det svenska fotbollslandslaget just varit utsatt för detta och det har givetvis lett till minskat samarbete och stora egon. Samma sak har skett inom det franska landslaget och anledningarna kan ha andra bakgrunder. Inom det franska laget har det exempelvis varit flera spelare som haft relationer med samma kvinna och då kan man själv tänka sig att samarbetet ligger på noll. Kort och gott kan man säga att lagsporter lider mer av konkurrensen än av enmannasporter gör, då det istället kan hjälpa en tävlande att sporra sig själv. Men när det rör sig om ett helt lag som måste bete sig som vuxna och lägga ego och privata bekymmer åt sidan, ja då kan det bli svårt.

Det finns också exempel på när konkurrens inom sporten har gått fredligt till. Än så länge är till exempel Charlotte Kalla och Marit Bjoergen ganska såta vänner…

salient-news