Recent News

Efterfrågan på löpcoacher ökar

Träningsintresset är just nu i en bubblande fas bland svenskar och aktiviteter som till exempel löpning har idag ett otroligt stort antal utövare på amatörnivå. Att springa genererar en sann frihetskänsla och som träningsform är den mer eller mindre komplett då löpning inte bara förbättrar kondition och din fysiska hälsa utan även gör dig piggare och på bättre humör. Amerikansk forskning visar att fysisk träning faktiskt är som

medicin för hjärnan.

Ju mer du löptränar – desto mer fördelar får du ut av din träning. Men, att träna mer innebär att du behöver motivation och rätt teknik för att orka samt känna av framsteg.

Det påtagliga träningsintresset har lett till att nya typer av roller inom coaching uppkommit så som löpcoacher. I Sverige använder ett stort antal amatörer sig av en löpcoach för att förbättra sin löpning och undvika skador. Det handlar alltså inte om att du anlitar en löpcoach för att ta din träning till elitnivå, utan mer generellt om att anpassa din kropp till en ny träningsform på rätt sätt.

Att komma igång med löpningen kan till en början vara en ganska enkel match, där du de första veckorna märker snabb förbättring i både tid och ork. När den första förälskelsefasen avtagit och löpandet blivit en vardagsrutin, krävs dock hårdare tag med att hålla motivationen i schack och framför allt att höja nivån ytterligare. Med en löpcoach vid din sida kan du fortsätta din löpning som en del av din vardagsträning, men utifrån bättre förutsättningar.

En löpcoach kan använda sig av mer generella tips i sin roll som tränare, men det finns så klart också coacher som inriktar sig på mer ovanliga typer av löpning. Ett bra exempel är löpning i vildmark, vilket på senaste tid fått ett rejält uppsving bland äventyrslystna löpare. Den här typen av löpning kan vara allt från bergs -och traillöpning till terränglöpning och stiglöpning. Är man ny utövare av någon av dessa träningsformer är fördelarna många med att ta hjälp av en erfaren löpcoach. Tillsammans med en specialiserad löpcoach är chansen större att hitta det rätta och säkra löpsteget, smarta tänket och den mentala uthålligheten.

Har du löptränat i många år och känner dig erfaren inom allt vad löpning heter kanske det är du själv som ska coacha andra människor? Du kan enkelt göra din stora passion till ditt jobb genom att använda smarta lösningar typ Frilans Finans som gör det möjligt för dig att fakturera utan att starta eget företag. Att kunna hjälpa andra utövare att förbättra sin löpning genom att dela med dig av erfarenheter, kunskap och motivationstips kan till och med bli som en morot för dig själv i din träning. Du hittar idag flera utbildningar runt om i Sverige som gör dig till diplomerad löpcoach.

salient-news