Recent News

Mosse-snorkling

Att dyka och snorkla i de turkosblå vattnen nere vid Rivieran eller borta vid Key West är förmodligen mångas dröm. Men om du vill uppleva ett något grönare vatten med sämre sikt så ska du ta fasta på mosse-snorkling eller bog snorkelling som det heter på engelska.

Man skulle kunna jämföra det med dykare som arbetar i polisens tjänst och som måste dyka i alla möjliga äckliga vattendrag för att leta efter lik och andra fynd. Men man kan i alla fall inte kalla sig för feg om man lyckas.

Här gäller det att dyka i ett uppgrävt dike i torvmossar i två längder med snorkel och simfötter. man får absolut inte göra några vanliga simtag utan måste använda simfötterna och därmed ha huvudet under den smutsiga vattenytan. Du kanske frågar dig om det finns några frivilliga som faktiskt vill utöva denna sport och svaret är ja. Varje år hålls VM i bog snorkelling och vill du se sporten utövas i andra länder också så kan du med fördel bege dig till både Storbritannien och Australien. Kan det vara så att åskådarna har en aning mer roligt än de som simmar i det illaluktande diket..?

salient-news