Recent News

Yogakläder

Alla sporter brukar utmärka sig för sina speciella kläder som ska fylla vissa funktioner. Under ett yogapass är det viktigt att kunna tänja ordentligt på kroppen och hålla positionen under en längre stund Samtidigt står man också i en rad konstiga positioner, vilket gör att det är bra om inget plagg faller ned eller stör. Inom yogan finns det en hel del kläder att köpa, bl.a. yogapants, toppar och sportbehå. Det är inte nödvändigt att yogakläder ska komma i funktionstyg eftersom man inte svettas lika mycket under ett yogapass som exempelvis ett spinningpass.

Det viktiga är snarare att plaggen är mjuka, stretchiga och har ett material som inte är för kallt. Kläderna behöver heller inte vara för tighta. Ett par yogabyxor kan ibland ha formen som en harembyxa med lågt sittande gren.

Vad man har på sig under yogan är dock upp till var och en. En t-shirt i bomull och ett par tights går mycket bra men då yoga handlar mycket om komfort och koncentration är det bra att ha kläder som inte tar upp tankarna från själva passet. De små stunderna av meditation på yoga kan också leda till att man fryser en smula, så ta gärna något med lång ärm.

salient-news