Recent News

Kläder för dans

Detta är lite speciellt då dans visserligen är en sport och gör att man kan svettas en hel del. Dock ska kläderna vara betydligt mer eleganta och looken mer uppsnofsad än i någon annan sport. Detta kan göra det lite svårt, speciellt om man är dansare och kvinna. Att hoppa och skutta runt i högklackat är inte direkt något som fötterna uppskattar men dock är det dessa skor som vanligtvis gäller, förutom i t.ex. balett.

Dräkterna i dans ska vara gjorda så att det är lätt att röra sig i dem men även i vissa stunder kan klänningarna sno in sig mellan partnerns ben eller trassla in sig i skoklacken. Detta gäller framför allt när man dansar pardans. I modern dans brukar det inte allas vara fråga om samma utstyrslar utan kan vara mer lik yogadräkter och vanliga träningskläder.

Värm lederna

Det som är viktigt att tänka på inom jazzdans, modern dans och balett, är att alltid ha plagg som värmer och mjukar upp leder. Fötter och knän tar en stor belastning så benvärmare och knäskydd är vanliga sålda produkter i dansshoppar. De material du ska välja i danskläder, åtminstone när du tränar, bör vara mjuka som lycra och microfiber.

salient-news