Recent News

Simkläder

När man simmar är det viktigt att ha ett så litet vattenmotstånd som bara går. Många simmare rakar sig även på hela kroppen för att få ett bättre glid i vattnet.

Lycra

Simkläder kommer vanligtvis i lycra som både är mjukt och följsamt. Materialet kallas även för spandex. Dock bör det bytas ut minst en gång i halvåret om man simmar dagligen. Den nya lycran -Xtra Life Lycra håller emellertid 10 gånger längre och har blivit en populärt trend hos proffssimmare.

Polyestertyg

Ett annat vanligt material är polyester, då varvat med en stor del elastan. Det håller betydligt längre men är inte lika mjukt och elastiskt som lycra. Speedo Endurance är ett märke som gör badkläder enbart i polyester och är uppskattat. Polyester brukar förekomma i de dyrare simdräkterna.

Nylonfibrer

Även nylonbaddräkter är vanliga och inte sällan förekommer nylon också tillsammans med lycra. Nylon är en mycket stark och tålig fiber samtidigt som det absorberar lite vatten och torkar på nolltid. Dock anser många att nylon snabbt förlorar sin färg och elasticitet, vilket gör att man ändå bör ha en simdräkt som också har ett annat material blandat med nylonet. En positiv aspekt är att nylon är mycket billigt.

salient-news